سقف کاذب
سقف کاذب چیست؟
سقف کاذب یک سقف ثانویه است که زیر سقف اصلی نصب شده است
سقف کاذب (Dropped ceiling) عنصری معماری در صنعت ساختمان است که به عنوان پوشش زیر سقف سازهای یا همان سقف اصلی ساختمان اجرا میشود. این سقف علاوه بر پوششدهی تاسیسات سقف اصلی، نقشهای دیگری مانند جلوگیری از اتلاف انرژی و موارد مربوط به زیبایی معماری داخلی را نیز دارد
.
نمونه طرح های جدید و به روز ایرانی و خارجی انتهای صفحه
سقف کاذب آکوستیک
هر جا صحبت از فضای پر سروصدا باشد، بهترین پیشنهاد بدون شک سقف کاذب آکوستیک است. سقف کاذب آکوستیک برای ایجاد نوعی ایزولاسیون صوتی استفاده میشود. آن را میتوان از مواد اولیهای مانند ورقههای مقوایی، پلاکهای گچی و پارچهها ایجاد نمود. استفاده از این سقفها در مکانهای عمومی مانند سینما، سالنهای سخنرانی که نیاز به عایق صدا دارند، مناسب است. البته در مکانهایی که پژواک صدا خیلی مهم است، مانند استودیو ضبط صدا، علاوه بر ورقههای آکوستیک از ورقه آلومینیوم یا پشم شیشه استفاده میشود.

سقف کاذب پی وی سی
پی وی سی از مصالح پرکاربرد در صنعت ساختمانسازی است و علت استفاده از آن، ارزان بودن و صرفه اقتصادی میباشد و به دلیل سرهمبندی شدن سریع آن، سرعت انجام کار را به میزان قابل توجهی افزایش میدهد. از مزایای آن نیز میتوان به زیبایی اشاره نمود که نمای ساختمانها را بسیار جذاب و دلنشین میکند.

سقف کاذب آلومینیوم
در این سقفها از آلومینیوم به شکل تایل استفاده میشود، ابعاد آن ۶۰*۶۰ بوده و ممکن است به شکل مستطیل نیز باشد. بیشترین کاربرد سقف کاذب آلومینیوم در مکانهایی است که نیاز به دسترسی به سقف دارند؛ از جمله مکانهایی که از این نوع از سقفها استفاده میشود، میتوان به آزمایشگاهها، بیمارستانها، سالن فرودگاهها و سایر اماکن عمومی اشاره کرد.

سقف کاذب قطعات پیش ساخته گچی
این سقفهای کاذب هم معمولا از جنس آلومینیوم هستند و بر روی آلومینیوم عملیات گچکاری صورت میگیرد. استفاده از این نوع از سقفها دارای مزایایی است که در این قسمت به برخی از این موارد اشاره خواهیم نمود:
- این نوع از سقفهای کاذب بسیار سبک میباشند به گونهای که در تخمینهای صورت گرفته وزن هر متر مربع، تقریبا ۱۵ تا ۱۸ کیلوگرم بوده است.
- سرعت نصب این سقفها بسیار بالاست.
- استفاده از این نوع از سقفها سبب میشود میزان حرارت و رطوبت محیط تنظیم گردد.
- با قرارگیری در برابر نور خورشید، تغییری در رنگ آنها مشاهده نمیشود.
- قابلیت تعویض دارند.
سقف کاذب ترکیبی
اگر چندین سقف کاذب را در کنار هم اجرا نماییم با شکلهای هندسی مختلفی روبه رو خواهیم شد که به آنها سقف کاذب ترکیبی میگویند. استفاده از شیوههای متفاوت اجرا در این نوع از طراحی، تلالو و زیبایی خاصی به نمای درونی ساختمانها میبخشد.
سقف کاذب گریلیوم
جنس این ورقها از آلومینیوم و ورق آلیاژی است. این سقفهای کاذب با نام سقف باز نیز شناخته شدهاند. بعد از اجرای این سقفها خانههایی به شکل مربع و مستطیل رویت میشود که به حالت پیوسته کنار هم قرار گرفتهاند؛ توجه داشته باشید که هیچ حفاظی در داخل یا پشت این سقفها وجود ندارد و به راحتی میتوان پشت سقفها را دید. این عامل دلیلی شده تا پشت سقفها را با رنگ مشکی رنگآمیزی مینمایند تا جلوه خوبی به تصویر کشیده شود.
سقف کاذب تصویردار یا آسمان نما
این نوع از سقفها طرحی جدید برای زیباسازی دکوراسیون داخلی هستند. در واقع ترکیبی از سقف کاذب مشبک و آسمان که از جمله مزایای این سقفها، ضد زنگ بودن آنها است. از بیشترین کاربرد آنها میتوان به استفاده در لابی هتلها و مجتمعهای مسکونی اشاره کرد.
مزایای سقف کاذب
استفاده سقفهای کاذب امروزه بسیار رایج شده و معماران در طراحیهای خود از آنها استفاده میکنند. این سقفها توجه زیادی در معماری را به خود جلب کردهاند، طوری که طراحان به منظور ایجاد فضایی زیبا و مطلوب در داخل خانهها و اماکن عمومی از آنها استفاده میکنند. در این قسمت به برخی از مزایای استفاده از سقفهای کاذب اشاره خواهیم نمود:
- کاهش انتقال حرارت به بیرون یا از درون ساختمان
- حداقل رسانی انتقال انرژی صوتی و ایزولاسیون ساختمان نسبت به صدا
- ایجاد فضایی زیبا و مدرن در طرح داخلی خانه
- دسترسی آسان به تاسیسات زیر سقف
- طول عمر و اجرای آسان بالا
نصاب سقف کاذب کناف
اجرا و نصب صحیح ، نیازمند متخصصین حرفه ای و آموزش دیده می باشد. افراد کم تجربه، توانایی نصب صحیح و استاندارد انواع سقف کاذب را ندارند؛ بنابراین پیشنهاد می شود اگر به دنبال کیفیت بالا در نصب و اجرا هستید، به سراغ متخصصین ماهر بروید.
یکی از ساختارهای سیستم های درای وال است که به طور کلی به دو نوع یکپارچه و مشبک دسته بندی می شود. نحوه نصب و اجرای هر یک از انواع سقف کاذب متفاوت بوده و نیازمند دانش و اطلاعات فنی است. بهتر است پیش از انتخاب نصاب سقف کاذب، درباره کیفیت کار و تخصص او شناخت داشته باشید؛ در ادامه به بررسی این ویژگی ها پرداختیم:
- توانایی مشاوره در خصوص انتخاب سقف کاذب
- آگاهی و شناخت کامل از مدل ها و انواع سقف کاذب
- دارای تخصص و تجربه جهت اجرای تمامی مراحل نصب
- پیاده سازی مشخصات فنی و عملکردی متنوع (همچون عایق صوتی و حراراتی و غیره) در صورت نیاز طراح
- بهره گیری از تجهیزات استاندارد
- دقت و سرعت بالا در اجرا

نتیجهگیری
سقفهای کاذب در انواع مختلفی مانند رابیتس، آکوستیک، پی وی سی، آلومینیوم، پیشساخته گچ، ترکیبی و گریلیوم موجود هستند که هریک از آنها ساختار و مزایای خاص خود را دارند. استفاده از سقفهای کاذب در مقایسه با سقفهای معمولی از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه بوده و همچنین زیبایی دلنشینی به اماکن میبخشند. بنابراین میتوان گفت تا حد امکان بهتر است از سقفهای کاذب برای بهبود معماری داخلی ساختمانها استفاده شود.





RgvNYoXh
sKwabnixXDMO